Business Internaţional

Cehia nu-şi asumă niciun risc să ajungă ca Italia: Guvernul de la Praga a impus unele dintre cele mai stricte măsuri din Europa Centrală şi de Est

Cehia nu-şi asumă niciun risc să ajungă ca Italia:...

Autor: Alex Ciutacu

16.03.2020, 12:42 1627

Cehia a decis să anunţe carantină în mai multe municipalităţi din estul ţării şi să impună o serie de restricţii de circulaţie în ţară, în contextul în care se luptă cu răspândirea epidemiei, potrivit FT.

Oficialii guvernamentali au transmis că oamenii au voie să iasă din casă doar pentru activităţi extrem de limitate, precum muncă, magazin sau rude, până pe 24 martie.

„Oamenii pot merge la muncă, la cumpărături, dar trebuie să stea în casă cât mai mult posibil” a spus ministrul de Interne, Jan Hamacek.

Măsura de carantină locală se va aplica în 21 de oraşe, inclusiv în Litovel şi Unicov, în estul ţării, şi include interdicţia totală de a intra sau ieşi din aceste oraşe. Circa 24.000 de persoane locuiesc în zona afectată de decizie.

Într-o încercare de a limita impactul măsurilor stricte asupra indivizilor şi a businessurilor, ministerul de Finanţe a anunţat că va amâna termenul de plată pentru anumite taxe până în luna iulie.

Cehia a înregistrat până acum 298 de cazuri de COVID-19 şi a luat unele dintre cele mai stricte măsuri din Europa.

Guvernul de la Praga a declarat stare de urgenţă, a închis şcolile, magazinele neesenţiale, a impus restricţii la graniţă şi a interzis adunările de peste 30 de persoane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO