Business Internaţional

Celebrul investitor Carl Icahn spune că ar putea debuta într-un „mare fel” pe piaţa criptomonedelor. Miliardarul ar lansa un miliard de dolari către o monedă alternativă

Carl Icahn, în vârstă de 85 de ani, deţine o avere netă de aproape 16 miliarde de dolari

Carl Icahn, în vârstă de 85 de ani, deţine o avere netă de aproape 16 miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici

30.05.2021, 10:10 4807

Investitorul american Carl Icahn ar putea debuta într-un „mare fel” pe piaţa crypto şi ar putea lansa peste un miliard de dolari către o monedă alternativă, conform Bloomberg.

Deşi Icahn nu a cumpărat nicio criptomonedă până acum, miliardarul a declarat recent că studiază Bitcoin, Ethereum şi sectorul crypto pe de-a-ntregul pentru a-şi face o idee mai clară asupra oportunităţilor pe care urmează să le exploateze. Monedele alternative câştigă tot mai multă popularitate ca o manifestare naturală a inflaţiei economiei, susţine investitorul.

Orice critică potrivit căreia piaţa crypto nu are nicio valoare preexistentă reprezintă într-o oarecare măsură o greşeală, spune Icahn.

„Ei bine, care este valoarea dolarului? Singura valoare a dolarului constă în faptul că îl poţi folosi pentru a-ţi plăti taxele. Mă uit la întregul sector şi aş putea să devin implicat pe viitor.”

Totodată, Icahn crede că oamenii îşi îndreaptă atenţia către monedele virtuale deoarece unele părţi ale pieţei de capital sunt tranzacţionate la „preţuri ridicole”, referindu-se nu numai la sumele alimentate de aşa-zisele „meme stocks”, dar şi la anumite strategii oferite de managerii de investiţii.

„Nu cred că, de exemplu, Reddit şi Robinhood reprezintă exemple rele, dar sunt de părere că reuşesc să servească un scop. Banii continuă să se reîntoarcă spre companii. S-ar putea ca unele dintre aceste companii să fie în regulă, însă pentru unele, raportul dintre risc şi câştig este absurd”, a declarat Carl Icahn.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO