Business Internaţional

CEO-ul Robinhood Vladimir Tenev, prins în mijlocul scandalului Reddit-Wall Street. Miliardarul a fost audiat timp de cinci ore de Comitetul pentru Servicii Financiare din SUA: „Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Vă promit că vom îmbunătăţi situaţia”

CEO-ul Robinhood Vladimir Tenev, prins în mijlocul...

Autor: Eduard Ivanovici

19.02.2021, 13:48 391

Comitetul pentru Servicii Financiare din cadrul Camerei Reprezentaţilor a audiat ieri principalii actori ai scandalului Reddit-Wall Street, însă atenţia s-a îndreptat în ceea mai mare parte asupra CEO-ului Robinhood Vladimir Tenev,  notează Bloomberg.

Reprezentaţii l-au acuzat pe Tenev că a transformat piaţa de capital într-un cazino, nereuşind să protejeze investitorii din retail, şi au pus sub semnul întrebării decizia de a restricţiona tranzacţiile cu acţiunile GameStop.

Parlamentarul democrat Alexandria Ocasio-Cortez a pus la îndoială modelul de business al platformei de trading, în timp ce Tenev a adoptat un ton împăciuitor, subliniind faptul că firma va învăţa din ultimele evenimente.

„Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Nu vom spune că Robinhood a făcut totul perfect şi că nu am făcut niciun fel de greşeală. Vă promit că vom îmbunătăţi situaţia şi vom repeta aceleaşi greşeli”, a spus Tenev, care a fost audiat timp de cinci ore de reprezentaţi.

CEO-ul Citadel Ken Griffin şi Gabe Plotkin, fondatorul Melvin Capital, au declarat că nu au avut niciun rol în decizia Robinhood de a impuse restricţii asupra acţiunilor GameStop. Fondatorul Reddit Steve Huffman şi Keith Gill – unul dintre principalii investitori ai grupului WallStreetBets, au vorbit doar de câteva ori.

Keith Gill a raportat la un moment dat în câştig de 48 de milioane de dolari, după ce preţul acţiunilor lanţului de magazine a crescut de la 5 la aproape 450 de dolari.

Robinhood a primit la sfârşitul anului trecut o amendă de 65 de milioane de dolari, după a fost acuzat că a indus în eroare clienţii cu privire la sursele de venit, neoferind condiţiile necesare pentru îndeplinirea comenzilor lansate de clienţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO