Business Internaţional

China simplifică solicitarea de vize pentru turiştii americani

China simplifică solicitarea de vize pentru turiştii...

Autor: Raul Peterlin

30.12.2023, 09:34 37

China va simplifica solicitările de viză pentru turiştii din Statele Unite începând cu 1 ianuarie, reducând documentele necesare, potrivit unui anunţ publicat vineri pe site-ul ambasadei chineze din Washington, scrie sâmbătă Reuters.

Solicitanţii de vize turistice în SUA nu vor mai fi nevoiţi să prezinte rezervări de bilete de avion, rezervări de hotel sau o scrisoare de invitaţie, se arată în anunţul ambasadei.

Anterior, Beijingul a deschis calea pentru ca deţinătorii de paşapoarte din Franţa, Germania, Italia, Olanda, Spania şi Malaezia să viziteze ţara fără vize începând cu 1 decembrie. Aceştia vor putea vizita China, în următoarele 12 luni, pentru o perioadă de până la 15 zile.

De asemenea, în noiembrie, China şi-a extins politica de tranzit fără vize la 54 de ţări.

Numărul de turişti care au sosit în ţară a scăzut vertiginos în timpul pandemiei de Covid din cauza politicilor stricte de control impuse.

Zborurile internaţionale către China au crescut de când Beijingul a renunţat la restricţiile COVID, în urmă cu un an, dar sunt încă la doar 60% faţă de 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO