Business Internaţional

Comisia Europeană se aşteaptă ca PIB-ul Uniunii Europene să se contracte cu circa 1% în acest an

Comisia Europeană se aşteaptă ca PIB-ul Uniunii...

Autor: Mihai Gongoroi

14.03.2020, 12:31 112

Criza generată de coronavirus va duce economia Uniunii Europene şi a zonei euro într-o recesiune adâncă anul acesta, a anunţat Executivul blocului comunitar într-un comunicat citat de Bloomberg.

„Impactul direct prin toate canalele este estimat să reducă creşterea PIB-ului real cu 2,5% în 2020 faţă de situaţia în care nu exista o pandemie", a anunţat Comisia.

„Având în vedere că avansul PIB-ului real era estimat să fie de 1,4% la nivelul UE în 2020, asta înseamnă că (economia) ar putea să scadă la circa -1% din PIB în 2020, cu o revenire substanţială dar incompletă în 2021", mai spune Executivul european în comunicatul citat de Bloomberg.

Întrebată joi la o conferinţă de presă cât de posibilă este o recesiune în Europa, şefa Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a spus că evoluţia economiei europene va „depinde în mod clar de viteza şi forţa" răspunsului colectiv în faţa pandemiei, care a pus economia globală „faţă în faţă cu un şoc major".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO