Business Internaţional

Corus "fura" din directori de la concurenta

24.04.2003, 00:00 14

Corus, grupul anglo-olandez din sectorul prelucrarii otelului, ce se confrunta cu dificultati financiare, a anuntat desemarea lui Philippe Varin, pentru mult timp director al companiei rivale Pechiney, in pozitia de director executiv.
Varin va prelua aceasta pozitia incepand cu data de 1 mai, inlocuindu-l pe Tony Pedder care a demisionat la inceputul acestui an.
In acelasi timp compania a anuntat ca Jim Leng, presedinte adjunct al companiei, va fi succesorul lui Brain Moffat, presedinte, care se va retrage pe 31 mai.
Sir Brian a declarat ca este convins ca Varin va dispune de capacitatea si energia necesare pentru a elimina pierderile inregistrate de companie pe piata britanica si pentru a duce la bun sfarsit viitorul plan financiar al companiei.
Corus a fost afectata de conflicte interne aparute dupa ce consiliul olandez de  supraveghere al companiei s-a opus planurilor de vanzare a diviziei de aluminiu a grupului catre compania Pechiney, aceasta intentie fiind considerata in Olanda drept o incercare de salvare a diviziei britanice in defavoarea oeratiunilor europene, principale, ale companiei. Compania a inregistrat o pierdere neta de peste 450 milioane de lire sterline (709 milioane de dolari) in 2002.
Varin va primi un salariu de 690.000 de lire sterline, si o pensie reprezentand 30% din salariu. In primul an, acesta va beneficia de o prima garantata de 20%.
Varin va achizitiona 1,1 milioane de actiuni din cadrul companiei Corus, primind in acelasi timp optiuni pentru 3,3 milioane de actiuni, optiuni ce pot fi exercitate in al treilea, patrulea si cincilea an de activitate in aceasta pozitie. Acesta va primi de asemenea o sumade 800.00 de euro pentru a renunta la optiunile legate de actiunile detinute in cadrul companiei Pechiney.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24