Business Internaţional

Cum a reuşit UBS să îşi cumpere rivalul în doar câteva zile şi să salveze sistemul bancar internaţional în acest timp

Cum a reuşit UBS să îşi cumpere rivalul în doar...

Autor: Valeriu Dănilă

05.04.2023, 15:30 591

Colm Kelleher a devenit preşedintele UBS în aprilie anul trecut, moştenind multiple studii de fezabilitate, despre cum ar arăta o preluare a Credit Suisse, titrează Bloomberg.

La începutul acestui an, după ce clienţii au retras zeci de miliarde de dolari din Credit Suisse, Kelleher a chemat un mic grup de consilieri să discute despre posibilitatea de a prelua compania.

Aceste eforturi au însemnat că la mijlocul lunii martie, pe măsură ce criza de încredere în sistemul bancar s-a extins şi în Elveţia, UBS a fost gata de acţiune.

Pe 15 martie, când Credit Suisse a primit o linie de credit de urgenţă de la Banca Naţională a Elveţiei, lucrurile păreau că nu se duc în direcţia bună pentru banca veche de 166 de ani.

Au urmat negocieri non-stop în acel weekend, în care unii consilieri au lucrat până la epuizare. Rezultatul a fost un acord de salvare considerat de mulţi ca fiind controversat, dar care a reuşit să salveze sistemul bancar elveţian şi poate şi pe cel internaţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO