Business Internaţional

Cum arată cel mai mare palat prezidenţial din lume, construit în Turcia. Galerie FOTO

Vedeţi cum arată cel mai mare palat prezidenţial din lume, construit în Turcia. Galerie FOTO

Vedeţi cum arată cel mai mare palat prezidenţial din lume, construit în Turcia. Galerie FOTO

Autor: Alexandru Nanu

08.11.2014, 10:17 1853

Noul preşedinte al Turciei a fost acuzat că se comporta ca un "sultan", după ce s-a instalat în cel mai mare palat prezidenţial din lume, o construcţie în valoare de aproape 500 de milioane de euro, scrie Business Insider.

Construcţia are 1.000 de camere care acoperă o suprafaţă totală de 200.000 de metri pătraţi. Palatul este de patru ori mai mare decât cel de la Versailles, permiţându-i preşedintelui Erdogan să depăşească grandoarea regelui Louis XIV al Franţei, supranumit şi “Regele Soare”.

Erdogan a proiectat însuşi o mare parte din Palatul Alb, luându-şi, de asemenea, precauţia de a construi şi un buncăr subteran.

Mehmet Simsek, ministrul de finanţe turc, a spus despre costul total al complexului că se va ridica la aproape jumătate de miliard de euro, de două ori mai mult faţă de estimarea iniţială.

 

Recep Tayyip Erdogan  a fost prim-ministru timp de 11 ani înainte de a prelua funcţia de preşedinte. Deşi partidul său AK nu deţine majoritatea de două treimi în parlament necesare pentru modificarea Constituţiei, ambiţia sa este de a transforma această funcţie cu caracter tradiţional ceremonial în noul centru de putere în Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO