Business Internaţional

Cutremur puternic în largul coastelor de nord-est ale Japoniei

Cutremur puternic în largul coastelor de nord-est ale Japoniei

Autor: Mediafax

23.06.2011, 09:46 789

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,7 s-a produs joidimineaţa în largul coastelor de nord-est ale Japoniei, declanşândo scurtă avertizare de tsunami în regiunea deja devastată de un valseismic la 11 martie.

Agenţie de meteorologie japoneză a declarat că seismul s-aprodus la ora 06.51 dimineaţa (00.51 ora României), la aproximativ50 de kilometri în largul Miyako (prefectura Iwate), la o adâncimede 20 de kilometri în Oceanul Pacific.

Institutul american de geofizică USGS a înregistrat hipocentrulla 32 de kilometri adâncime.

Agenţia a emis imediat un "avertisment" de tsunami de maxim 50de centimetri înălţime pe coastele prefecturilor Iwate şiAomori.

Aproximativ 8.000 de locuitori din Iwate au primit instrucţiunisă se îndepărteze de coastă, a anunţat televiziunea publicăNHK.

Dar după ce au constatat că nu există nicio creştere anormală anivelului mării în zona de coastă, agenţia de meteorologie aridicat "avertismentul" la mai puţin de o oră de la cutremur.

Potrivit NHK, nu au fost semnalate victime sau pagubemateriale.

Traficul trenurilor de mare viteză Shinkansen a fost suspendattemporar ca măsură de securitate.

Alerta de tsunami este declanşată atunci când există risculproducerii unor valuri de doi metri, chiar trei metri înălţime -alertă maximă. Citiţi mai mult despre cutremurul din Japonia pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels