Business Internaţional

De câţi bani ai nevoie ca să nu mai munceşti niciodată?

De câţi bani ai nevoie ca să nu mai munceşti niciodată?

Autor: Iulian Tenchiu

13.05.2024, 13:27 35577

Pensionarea devine un obiectiv şi mai greu de atins, pe măsură ce costurile mari taie din bugetele americanilor, scrie Bloomberg.

O persoană obişnuită acum are nevoie de 1,5 milioane de dolari pentru a renunţa la job, de aproape 17 ori mai mult decât cei 88.400 de dolari pe care cei care economisesc îi au puşi deoparte în medie, arată un studiu Northwestern Mutual.

Diferenţa, în creştere cu 16% faţă de anul trecut, evidenţiază provocări tot mai mari privind pensionarea, pe măsură ce populaţia de peste 65 de ani din SUA creşte, iar americanii se confruntă cu perspectiva nevoii de a munci mai mult, dar şi cu reducerea intsumentelor de securitate socială.

 „Suma necesară pentru pensionare crescut cu 50% faţă de perioada pandemiei. Creşterea costurilor pune o presiune mai mare pe consumatori şi pe planurile acestora de economisire”, a declarat Aditi Javeri Gokhale, director de strategie la Northwestern Mutual.

Generaţia Z şi milenialii sunt de părere că o pensionare fără probleme, înseamnă cel puţin 1,6 milioane în economii. Generaţia X a convenit în jurul unei sume similare, iar cei ce cred că au nevoie de cei mai puţin bani, 999.000 de dolari, sunt cei din generatia baby boomers.

Sumele medii economisite au fost de 22.800 de dolari pentru Generaţia Z, 62.600 de dolari pentru mileniali, 108.600 de dolari pentru Generaţia X şi 120.300 de dolari pentru cei din generaţia de vârstă mijlocie.

O modalitate de a contribui la reducerea acestui decalaj de economisire dintre generaţii este planificarea fiscală pentru a plasa banii economisiţi în conturi şi investiţii care sunt taxate mai puţin.

„Mulţi oameni investesc bani în 401(k), dar nu realizează că, la pensie, acest venit va fi probabil impozitat cu aproximativ 20% sau 30%. Retragerile din 401(k)s la pensie se consideră venit  normal, iar din cauza asta pensionarii s-ar putea trezi că sunt impozitaţi mai mult” a declarat Javeri Gokhale.

Potrivit studiului, doar 30% dintre americani care au avut un plan de diminuare a taxelor se gândesc să-şi retragă banii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO