Business Internaţional

Directorul AIEA: Situaţia de la centrala Fukushima rămâne foarte gravă

Directorul AIEA: Situaţia de la centrala Fukushima rămâne foarte gravă

Autor: Mediafax

02.04.2011, 11:06 32

Situaţia centralei nucleare japoneze Fukushima, avariată dupăcutremurul urmat de tsunami din 11 martie, "rămâne foarte gravă", adeclarat, vineri, directorul general al Agenţiei Internaţionalepentru Energie Atomică (AIEA), Yukiya Amano.

"Situaţia de la Fukushima rămâne foarte gravă", a afirmat Amano,care participă la reuniunea de la Nairobi a Consiliului deAdministraţie al directorilor generali, din care fac parte toţiconducătorii agenţiilor ONU.

"Însă Japonia nu este singură. Secretarul general al ONU mi-apromis că va oferi tot sprijinul necesar. Acum, cel mai importanteste să punem capăt acestei situaţii de criză", a spus el.

Autorităţile japoneze depun eforturi pentru a împiedicaproducerea unei catastrofe nucleare la centrala Fukushima, gravavariată după cutremurul urmat de un tsunami devastator din martie.O serie de accidente înregistrate la centrala nucleară s-a soldatcu emisii radioactive în aer şi în apă şi cu contaminareaproduselor alimentare în zonă.Citiţi mai mult despre situaţia gravă de la Fukushimape www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO