Business Internaţional

Directorul diviziei medicale a Siemens paraseste compania

25.04.2008, 19:41 18

Directorul diviziei medicale a Siemens a demisionat in urma descoperirii unor nereguli in cadrul unei divizii importante a companiei, in conditiile in care ancheta desfasurata in cadrul companiei din domeniul ingineriei ia amploare, scrie The Wall Street Journal.
Conglomeratul german a anuntat ca Erich Reinhardt, care conducea divizia de echipamente medicale din 1994, va parasi compania la sfarsitul acestei luni.
Siemens a adaugat ca plecarea acestuia a fost determinata de descoperirea de "noi dovezi" privitoare la existenta unor nereguli in cadrul acestei divizii, dar a subliniat faptul ca nu exista probe ca Reinhardt ar fi implicat personal.
Ancheta in care este implicata Siemens a fost demarata dupa ce compania a fost acuzata ca a dat mita unor oficiali guvernamentali pentru a castiga contracte. Ancheta se desfasoara in prezent in zece tari, incluzand Statele Unite.
Valoarea tranzactiilor considerate drept suspicioase se ridica la 1,3 miliarde de euro, iar o instanta germana a impus companiei o amenda de 201 milioane de euro in toamna anului trecut pentru dare de mita in Nigeria, Rusia si Libia.
Reinhardt, in varsta de 61 de ani, este unul din cei doi membri ai boardului Siemens care au ramas in cadrul companiei dupa ce directorul executiv al acesteia, Peter Loscher, a lansat un program de restructurare. Celalalt este directorul financiar Joe Kaeser, care a negat ca ar fi implicat in vreo tranzactie ilegala dupa ce cel putin doi suspecti din cadrul anchetei au declarat procurorilor germani ca acesta detine informatii in legatura cu unele plati ilegale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO