Business Internaţional

Donald Trump: Germania datorează sume mari Statelor Unite şi NATO pentru apărare

Donald Trump: Germania datorează sume mari Statelor...

Autor: Mihai Draghici

18.03.2017, 15:54 2325

"În pofida a ceea ce aţi auzit de la presa de ştiri false, am avut o întrevedere minunată cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Cu toate acestea, Germania datorează sume mari de bani Alianţei Nord-Atlantice şi Statelor Unite; trebuie plătit mai mult pentru apărarea puternică şi foarte scumpă de care beneficiază Germania", a transmis Donald Trump sâmbătă prin Twitter.

Vineri, Donald Trump nu a auzit ori a părut să ignore solicitarea unui fotoreporter şi întrebarea cancelarului german, Angela Merkel, de a da mâna pentru o fotografie oficială în Biroul Oval de la Casa Albă, situaţie care a generat speculaţii că întrevederea nu a decurs foarte bine.

În conferinţa de presă comună, Donald Trump a reluat tema contribuţiilor proporţionale la bugetul Alianţei Nord-Atlantice, remarcând că există multe ţări care datorează "sume vaste" la bugetul NATO.

"Aceste naţiuni trebuie să plătească ceea ce datorează", a insistat Trump. Germania nu a atins încă nivelul unui buget al apărării de 2% din PIB, iar Guvernul Angela Merkel a semnalat în mai multe rânduri că acest cuantum nu va fi atins curând.

"I-am reiterat cancelarului Merkel susţinerea mea puternică pentru NATO, precum şi necesitatea ca aliaţii NATO să achite propriile contribuţii, în mod corect, în materie de apărare", a subliniat Trump vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO