Business Internaţional

Economia Chinei a scăzut cu 13% în 2020: Producţia industrială e la un minim record. Şomajul în urban a crescut la un maxim istoric de 6,2%

Economia Chinei a scăzut cu 13% în 2020: Producţia...

Autor: Alex Ciutacu

16.03.2020, 10:07 409

Producţia industrială a Chinei a scăzut la un minim record în primele două luni din 2020, iar şomajul în mediul urban a crescut la un maxim istoric în luna februarie, întrucât criza coronavirusului a îngheţat a doua ce mai mare economie din lume, potrivit FT.

Statisticile arată că încercarea preşedintelui Xi Jinping de a grăbi o revenire economică la finalul lunii februarie nu a avut încă efectul scontat.

Producţia industrial a scăzut cu 13,5% în primele două luni ale anului, în timp ce şomajul în urban a crescut la 6,2% în luna februarie, conform datelor publicate luni.

Mai mult, datele arată că vânzările de retail au scăzut cu 20,5% de la an la an în primele două luni ale anului, în timp ce investiţiile au scăzut cu 24,5%.

Cifrele au fost mult sub aşteptările analiştilor, iar mulţi experţi din China sunt suprinşi că oficialii guvernului au raportat de bună voie public astfel de cifre devastatoare.

„Activitatea recentă şi statisticile pe consum arată mult mai rău decât ne aşteptam şi indică o declin mai mare decât cel de la Criza Financiară Globală”, a notat Capital Economics, firmă londoneză de consultanţă.

La nivelul serviciilor, creşterea a fost de 13% în primele două luni.

Per total, datele arată că economia Chinei a scăzut cu 13% în primele două luni ale anului, potrivit Capital Economics.  

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO