Business Internaţional

Elon Musk strânge mâna chinezilor: Tesla va primi un împrumut de 1,4 mld.dolari de la băncile chineze pentru fabrica din Shanghai

Elon Musk strânge mâna chinezilor: Tesla va primi un...

Autor: Teona Tomoiaga

24.12.2019, 12:14 629

Producătorul american de vehicule electrice Tesla Inc şi un grup de bănci din China au stabilit un nou împrumut de 10 miliarde yuani (1,4 miliarde dolari), pe o perioada de cinci ani, pentru fabrica din Shanghai a producătorului auto, transmite Reuters.

China Construction Bank, Agricultural Bank of China, Industrial and Commercial Bank of China şi Shanghai Pudong Development Bank sunt printre băncile care au acceptat să ofere companiei Tesla sprijin financiar, potrivit unei surse apropiate situaţiei.

La începutul acestui, băncile chineze an oferit, deja, companiei Tesla un împrumut de 12 luni, de până la 3,5 miliarde de yuani, care urmează să fie rambursat în 4 martie 2020.

O parte din acest nou împrumut va fi utilizată pentru a acoperi datoria anterioară de 3,5 miliarde de yuani, în timp ce restul sumei va fi utilizată în operaţiunile companiei din China.

Rata dobânzii noului împrumut va ajunge la 90% din rata dobânzii de referinţă pentru un an din China, la fel cum s-a procedat cu împrumutul de 3,5 miliarde de yuani, aceasta fiind o rată pe care băncile chineze o oferă celor mai buni clienţi ai lor.

Tesla a început, în luna ianuarie a acestui an, să producă vehicule în fabrica sa din Shanghai şi îşi propune să construiască cel puţin 1.000 de maşini Model 3 pe săptămână, până la sfârşitul anului în curs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO