Business Internaţional

Este dificil ca Phenianul să renunţe la capabilităţile sale nucleare

 Este dificil ca Phenianul să renunţe la...

Autor: Marian Avram, Mediafax

15.11.2017, 06:22 63

Prezent la summitul Asociaţiei Naţiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN) de la Manila, liderul sud-coreean a declarat că, în cazul în care Coreea de Nord ar începe negocierile în privinţa programelor sale nucleare şi balistice, atunci toate opţiunile ar rămâne deschise. Moon Jae-in a precizat că în cazul unui asemenea scenariu, comunitatea internaţională ar putea relaxa sancţiunile impuse împotriva Coreei de Nord.

”Aceasta înseamnă că ar fi probabil ca întâi Coreea de Nord să-şi îngheţe programul nuclear şi apoi să se îndrepte spre o denuclearizare completă. Dacă acest lucru se întâmplă cred că noi şi comunitatea internaţională putem discuta despre ce putem face în schimb”, a afirmat Moon Jae-in.

Cu toate acestea, liderul de la Seul a avertizat că va fi destul de dificil ca Phenianul să îşi distrugă complet arsenalul nuclear într-un termen scurt de timp.

”Dacă discuţiile vor rezolva problema nucleară nord-coreeană, cred că va fi dificil să determinăm Coreea de Nord să-şi distrugă complet capabilităţile nucleare, ţinând cont că arsenalul său nuclear şi rachetele sale balistice lor sunt într-o etapă dezvoltată”, a adăugat preşedintele Coreei de Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO