Business Internaţional

GM isi reduce productia din cauza vanzarilor slabe

03.02.2005, 00:00 15



General Motors a anuntat noi diminuari ale productiei la fabricile sale din America de Nord, dupa ce a raportat, la fel ca alti producatori, vanzari scazute in luna ianuarie, informeaza Financial Times.



Potrivit estimarilor Autodata, vanzarile totale de masini si camionete pe piata americana au scazut luna trecuta pana la o rata anuala ajustata sezonier de 16,3 milioane unitati, fata de 18,4 milioane in luna decembrie si 16,4 milioane in ianuarie 2004.



Luna ianuarie este, in mod obisnuit, cea mai slaba luna din an, in ceea ce priveste vanzarile.



Atat Paul Ballew, analist sef pe vanzari la GM, cat si omologul sau de la Ford, George Pipas, prognozeaza o redresare a vanzarilor pe segmentul auto ulterior in cursul acestui an, in ton cu o economie americana viguroasa.



Potrivit lui Art Spinella, presedintele CNW Marketing Research, "multi producatori si dealeri au atras din vanzarile lunii ianuarie in luna decembrie, in detrimentul lunii ianuarie".



GM, cel mai mare producator de masini din lume, a anuntat ca va reduce productia in America de Nord, pe primul trimestru, cu inca 2%, pana la 1,225 milioane autovehicule..



GM nu a reusit inca sa ajunga la o intelegere cu Fiat, in ceea ce priveste disputa legata de transferul de proprietate asupra diviziei auto a producatorului italian. Fiat ar putea initia o actiune in instanta contra GM, care nu doreste sa achizitioneze divizia italiana. GM sustine ca restructurarea efectuata de grupul italian a determinat invalidarea optiunii de vanzare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels