Business Internaţional

Goldman Sachs: Doar un război sau o recesiune ar putea întrerupe perioada de volatilitate scăzută

Goldman Sachs: Doar un război sau o recesiune ar putea...

Autor: Catalina Apostoiu

05.07.2017, 00:00 677
Va fi nevoie de mai mult de majorări de dobânzi pentru a pune capăt perioadei de un an de volatilitate scăzută, susţin strategii de la Goldman Sachs, potrivit Bloomberg. Un şoc major, cum ar fi o recesiune sau război, este de obicei necesar. Aşa s-a întâmplat în general în cazul celor 14 „regimuri“ de volatilitate scăzută similare înregistrate din 1928, cel puţin pe pieţele de acţiuni, arată strategii gigantului american. Aceste perioade au durat în medie aproape doi ani, au inclus vârfuri temporare, iar volatilitatea S&P 500 s-a situat de obicei la sau sub 10. Oscilaţiile s-au intensificat la nivelul mai multor cateegorii de active în ultima săptămână, iar investitorii aşteaptă o accentuare în continuare a acestora în parte din cauza temerilor legate de majorări viitoare de dobânzi.

Însă pentru ca perioada de volatilitate scăzută să fie întreruptă este necesară nesiguranţă sporită sau un risc de recesiune, spun strategii Goldman Sachs. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels