Business Internaţional

H&M închide temporar magazinele din aproape 20 de ţări europene, inclusiv Bulgaria, Cehia şi Polonia

H&M închide temporar magazinele din aproape 20 de ţări...

Autor: Alex Ciutacu

17.03.2020, 20:07 3545

H&M, al doilea cel mai mare retailer de fashion din lume, a anunţat luni că îşi evaluează toate activităţile şi că închide temporar magazinele din aproape 20 de ţări, din cauza unor scăderi de 24% înregistrate la nivelul vânzărilor în China, potrivit Reuters.

Grupul suedez a anunţat într-o declaraţie că vânzările din a doua jumătatea perioadei decembrie-februarie (primul trimestru fiscal) au fost afectate semnificativ de epidemia de coronavirus, în special pe piaţa din China, în timp ce vânzările pe luna martie suferă dramatic în Europa, în contextul în care multe ţări impun carantină.

„În timp ce transformarea grupului H&M continuă la viteză maximă, toate activităţile în companie sunt acum reevaluate cu atenţie – inclusiv dintr-o perspectivă de cost şi riscuri – pentru a fi capabili să depăşim efectele negative asociate cu virusul”, a transmis compania, susţinând că va da noi detalii în data de 3 aprilie când anunţă raportul trimestrial.

H&M a spus că închide temporar magazinele din Polonia, Spania, Cehia, Bulgaria, Belgia, Franţa, Austria, Luxemboug, Bosnia-Herţegovina, Slovenia, Kazahstan, şi o parte din magazinele din Grecia, din cauza epidemiei.

Retailerul a mai anunţat marţi că închide toate magazinele din Germania şi din SUA pe fondul pandemiei.

Astfel, toate cele 590 de magazine H&M din SUA vor fi închise de astăzi, precum şi cele din Canada, în timp ce 460 de magazine din Germania se închid miercuri. 

Retailerul a închis deja magazinele în mai multe pieţe precum Spania, Franţa, Italia, Peru şi Malaezia. 

În acelaşi timp, săptămâna trecută H&M a redeschis 500 din cele 516 locaţii din China, iar vânzările încep să îşi revină. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO