Business Internaţional

ING a raportat o pierdere de 793 mil. euro in trimestrul I

ING a raportat o pierdere de 793 mil. euro in trimestrul I
13.05.2009, 17:54 22

ING, cea mai importanta companie olandeza de servicii financiare, a postat pierderi pentru al treilea trimestru consecutiv, in principal din cauza operatiunilor de writedown (reducere a valorii contabile a activelor), a provizioanelor mai mari alocate pentru acoperirea pierderilor generate de creditele neperformante si a costurilor de reorganizare, scrie Bloomberg.

Pierderea neta pentru primul trimestru al acestui an a fost de 793 mil. euro, comparativ cu un profit de 1,54 mld. euro in aceeasi perioada a anului trecut. ING, ale carei inceputuri dateaza din 1743, planuieste sa obtina 8 mld. euro din vanzarea de active, pentru a majora baza de capital, si intentioneaza sa desfiinteze 7.000 de locuri de munca pentru a reduce costurile operationale cu 1 mld. euro in acest an. ING, cu sediul la Amsterdam, a anuntat luna trecuta ca se asteapta sa vanda 15 din afacerile sale "pentru ca piata pare pegatita pentru o astfel de actiune".
"Pe hartie, planurile arata bine, insa problema care se pune in momentul in care incerci sa le pui in practica este daca ele inca mai sunt viabile", a spus Dirk Peeters, analist la KBC Securities din Bruxelles, care a acordat calificativul "cumpara" actiunilor ING, inainte ca rezultatele sa fie anuntate.
Directorul executiv Jan Hommen, care a prezentat luna trecuta noua strategie a ING, dupa ce in urma cu mai putin de patru luni il inlocuia in functie pe Michel Tilmant, spera ca vanzarea activelor sa "elibereze" aproximativ 4 mld. euro.
"Anul acesta va fi in continuare un an greu, din cauza faptului ca pietele sunt volatile, iar mediul economic continua sa se arate incert", a declarat Hommen.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO