Business Internaţional

Investitorii asteapta reducerea dobanzii de catre Fed

23.08.2007, 17:47 12

Pietele de actiuni din Europa si Asia, cat si contractele futures pe indicii pietei americane de actiuni au inregistrat cresteri ieri pe fondul speculatiilor conform carora banca centrala americana (Fed) va decide o reducere a ratelor dobanzii pentru a evita o amplificare a crizei de pe pietele de credit si pentru a sustine cresterea economica, scrie Bloomberg.
Actiunile europene s-au aflat in crestere in contextul temperarii temerilor legate de posibilitatea ca problemele cu care se confrunta pietele de credit sa afecteze cresterea economica si a profiturilor.
Indicele Dow Jones Stoxx 600 a urcat cu 1,3% pana la 366,93 puncte la jumatatea sedintei.
Indicele Stoxx 50 a avansat cu 0,8%, iar Euro Stoxx 50 a inregistrat o crestere de 0,9%. Indicii nationali s-au aflat in crestere pe toate cele 18 piete vest-europene. Indicele FTSE 100 a avansat cu 0,8%, in timp ce indicele german DAX a urcat cu 0,7%. Indicele francez CAC 40 a avut o crestere de 1,3%.
Indicele MSCI World a adaugat 0,3% pana la 1.518,17 puncte, in timp ce contractele futures pe indicele american S&P 500 au avut o crestere de 9,7% pana la 1.460 puncte.
Pietele asiatice au avansat pentru a treia zi pe fondul speculatiilor privitoare la o viitoare decizie a Fed de reducere a ratelor dobanzii. Contractele futures pe ratele dobanzii indica faptul ca traderii considera ca exista sanse sporite in prezent ca Fed sa reduca rata dobanzii cu o jumatate de punct procentual pana la 4,75%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels