Business Internaţional

Irlanda închide toate pub-urile, chiar înainte de Ziua Sfântului Patrick

Irlanda închide toate pub-urile, chiar înainte de Ziua...

Autor: Dorin Oancea

15.03.2020, 21:05 67

Toate barurile din Irlanda ar trebui să se închidă cel puţin la sfârşitul lunii, pentru a reduce răspândirea coronavirusului, după ce videoclipuri cu petrecăreţi care cântau în localuri pline din Dublin au stârnit furie pe social media, relatează Reuters.

Decizia guvernului vine cu doar două zile înainte de ziua naţională a Irlandei, Ziua Sfântului Patrick, care umple, în mod tradiţional, barurile din toată ţara. Parada anuală care sărbătoreşte ziua fusese deja anulată.

Irlanda a anunţat duminică creşterea numărului de cazuri confirmate de COVID-19 la 169 de la 129. Au fost închise şcolile şi universităţile săptămâna trecută şi au fost interzise toate adunările de 100 de persoane sau mai mult.

Dar închiderea cafenelelor, barurilor şi restaurantelor, aşa cum au făcut unele ţări europene, a fost evitată până acum, autorităţile invocând impactul potenţial asupra lucrătorilor şi companiilor mici.

Imaginile cu barurile pline din Temple Bar, cartierul din Dublin cu cea mai activă viaţă de noapte, s-au viralat în social media sâmbătă, sub hashtag-ul #CloseThePubs.

Ministrul Sănătăţii din Irlanda, Simon Harris, a descris imaginile pub-urilor drept o insultă pentru lucrătorii din sănătate.

Decizia va afecta 7.000 de pub-uri şi 50.000 de locuri de muncă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO