Business Internaţional

Lupte violente între forţele israeliene şi Hamas. Sute de persoane au fost ucise

Lupte violente între forţele israeliene şi Hamas. Sute...

Autor: Petru Mazilu

08.10.2023, 07:52 99

Armata israeliană a anunţat că loveşte o zonă din Liban de unde s-au tras focuri de armă către Israel. Proiectilele lansate din Liban au lovit un post militar israelian aflat pe o fâşie de teren numită Shebaa Farms, au declarat trei surse de securitate israeliene.
â

Forţele israeliene s-au confruntat duminică cu bărbaţi înarmaţi ai grupării palestiniene Hamas, la 24 de ore după ce militanţii au lansat un atac surpriză asupra Israelului în care au fost ucise aproape 500 de persoane, în cea mai sângeroasă zi din Israel din ultimii 50 de ani, potrivit Sky News. Trupele israeliene s-au luptat cu atacatorii Hamas pe parcursul nopţii în mai multe zone din sudul Israelului. Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a spus pe reţelele de socializare că situaţia nu era pe deplin sub control.

Luptătorii Hamas şi-au început atacul în zorii zilei de sâmbătă cu un baraj uriaş de rachete în sudul Israelului, oferind acoperire unei infiltrări fără precedent, pe mai multe fronturi, a luptătorilor din Gaza.

Luptătorii Hamas au ucis cel puţin 250 de israelieni în confruntările din cursul zilei şi au fugit înapoi în Gaza cu zeci de ostatici. Peste 230 de locuitori din Gaza au fost ucişi atunci când Israelul a răspuns cu lovituri aeriene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO