Business Internaţional

Mail.ru Group a ieşit din acţionariatul Facebook

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Vlad Popescu

05.09.2013, 21:19 899

Mail.ru Group, controlat de miliardarul Alişer Usmanov (foto), cel mai bogat rus, a ieşit din acţionariatul Facebook prin vânzarea participaţiei de 0,6% pentru mai mult de 525 milioane de dolari, după creşterea puternică a acţiunilor reţelei de socializare în ultimele două luni.

Mail.ru, care deţine numeroase site-uri populare în Rusia, a anunţat joi că a vândut 14,2 milioane de acţiuni Facebook în perioada iulie-august, reprezentând 0,6% din compania americană.

Acţiunile Facebook au urcat cu 57% în acest an şi au depăşit cotaţia de la listarea din mai 2012, iar capitalizarea de piaţă a companiei a ajuns la 102 miliarde de dolari.

Usmanov, cel mai bogat rus, a investit devreme la Facebook, intrând în acţionariatul companiei în urma unei majorări de capital derulate în 2009 pe piaţa privată. Mail.ru a ieşit, în etape, din acţionariatele Facebook, Groupon şi Zynga pentru a investi în propriile operaţiuni de socializare online şi jocuri.

Acţiunile Facebook au crescut cu 52% în această vară, datorită rezultatelor financiare peste aşteptări anunţate de companie, care a demonstrat astfel că poate monetiza accesările tot mai numeroase de pe smartphone-uri şi tablete. Usmanov a anunţat în luna aprilie că a investit aproximativ 100 milioane de dolari în acţiuni Apple.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO