Business Internaţional

Manifestaţii violente împotriva imigranţilor în Grecia

Manifestaţii violente împotriva imigranţilor în Grecia

Autor: Olimpia Nicolae

15.09.2016, 17:55 236

Manifestaţii împotriva concentrării a 3.500 de refugiaţi şi imigranţi au loc în insula elenă Chios, acestea generând confruntări violente între Poliţie şi demonstranţi, conform agenţiei de presă Ana, citată de site-ul cotidianului Le Figaro.

Insula Chios se află la aproximativ 15 kilometri de coasta Turciei.

Unităţile de intervenţie au folosit gaze lacrimogene pentru a împiedica cei 800 de manifestanţi, care s-au reunit în urma unor invitaţii făcute pe reţelele de socializare online, să se apropie de cele două tabere care găzduiesc imigranţii şi refugiaţii ce se află pe insulă.

Poliţia a arestat patru voluntari şi un imigrant care participau la o contra-demonstraţie organizată în interiorul taberei din Souda, de unde au fost lansate o serie de proiectile împotriva Poliţiei.

La puţin timp, cei cinci arestaţi au fost puşi în libertate.

Imagini de pe site-ului local de informaţii Politischios.gr, arată cum o parte dintre manifestanţi a mers în marş în timp ce cânta imnul naţional al Greciei, fluturând un drapel, amintind de practicile activiştilor greci de extremă-dreapta.

Grupurile de manifestanţi au agresat, de asemenea, jurnalişti, constrângându-i să alerge în jurul cortegiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO