Business Internaţional

Mario Centeno, preşedintele Eurogrup: Situaţia economică a zonei euro est similară cu perioadele de război

Mario Centeno, preşedintele Eurogrup: Situaţia...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

16.03.2020, 16:50 216

Situaţia economiilor din zona euro este similară cu cea din perioadele de război, din cauza epidemiei de coronavirus, a declarat luni după-amiază, Mario Centeno, preşedintele Eurogrup.

Mario Centeno, preşedintele Eurogrup, a atras atenţia că restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirsului generează o situaţie comparabilă cu cea din război în ţările zonei euro.

"Măsurile de izolare forţată aduc economiile noastre într-o situaţie comparabilă cu cea a unui război", a declarat Mario Centeno, citat de cotidianul Le Parisien.

"Ştim că epidemia de coronavirus nu a atins încă vârful. Nu trebuie să ne ascundem feţele", a afirmat Mario Centeno, preşedintele Eurogrup şi al Consiliului guvernatorilor Mecanismului European de Stabilitate.

Mario Centeno a făcut aceste declaraţii înaintea unei videoconferinţe a miniştrilor de Finanţe din statele membre ale Uniunii Europene pe tema măsurilor de atenuare a efectelor epidemiei de coronavirus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO