Business Internaţional

Măsuri fără precedent: Comisia Europeană recomandă restricţionarea călătoriilor neesenţiale în Uniunea Europeană

Măsuri fără precedent: Comisia Europeană recomandă...

Autor: Ştefan Ionescu

16.03.2020, 18:15 154

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, propune restricţionarea călătoriilor neesenţiale în UE. Vor fi scutiţi de restricţii diplomaţii, familiile cetăţenilor din UE şi personalul medical.

Şefa executivului european vrea înfiinţarea unor benzi rapide la frontiere pentru a acorda prioritate transportului esenţial.

Intrarea străinilor în Uniunea Europeană va fi interzisă timp de 30 de zile pentru a opri răspândirea pandemiei. Anunţul a fost făcut de şefa Comisiei, Ursula von der Leyen.

„Le propun şefilor de state şi de guverne să introducă o restricţie temporară privind deplasările neesenţiale în UE. Restricţia ar trebui să fie în vigoare pentru o perioadă iniţială de 30 de zile, care poate fi prelungită dacă este necesar”, a spus Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene

Restricţiile nu vizează categorii precum familiile cetăţenilor din UE sau cei care ajută la combaterea pandemiei.

„Personalul esenţial, precum doctorii, asistentele, îngrijitorii, cercetătorii şi experţii care ajută la combaterea coronavirusului ar trebui să aibă permisiunea de a intra în Uniunea Europeană”, a mai spus Ursula von der Leyen.

Pentru a menţine fluxul de mărfuri, von der Leyen a cerut înfiinţarea la granite a unor ,,benzi verzi”, căi rapide, pentru a acorda prioritate transportului de mărfuri, cum ar fi bunurile medicale, mărfurile perisabile, în special serviciile alimentare şi de urgenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO