Business Internaţional

Mexic: Finanţarea zidului anti-imigranţi la frontiera cu SUA nu face parte din ”viziunea noastră”

Mexic: Finanţarea zidului anti-imigranţi la frontiera...

Autor: Mediafax

09.11.2016, 16:46 194

”Finanţarea zidului anti-imigranţi nu susţine viziunea Guvernului mexican”, a declarat Claudia Ruiz Massieu, ministrul de Externe mexican, unei televiziuni locale.

Candidatul republican Donald Trump a insistat în cadrul campaniei electorale că Mexicul va plăti pentru construirea unui zid anti-imigranţi la graniţa sa, în pofida faptului că preşedintele mexican Pena Nieto a dezminţit aserţiunile în acest sens.

Ruiz Massieu a afirmat că Guvernul mexican a menţinut relaţiile de comunicare cu echipa de campanie a lui Donald Trump, încă de la vizita acesteia care a avut loc în luna august.

”A existat o comunicare continuă cu mai mulţi membri ai campaniei electorale”, a afirmat aceasta.

La mai puţin de 24 de ore după o vizită în Mexic, unde s-a întâlnit cu preşedintele Pena Nieto, Donald Trump a revenit la discursul agresiv anti-imigranţi. Într-un discurs privind imigraţia, susţinut de Donald Trump la Phoenix, capitala statului american Arizona, candidatul republican a afirmat că "Mexicul va plăti pentru acest zid, 100%. Ei nu ştiu încă, însă vor plăti pentru acest zid."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO