Business Internaţional

Michael Burry, investitorul care a pariat împotriva pieţei imobiliare în 2008, a găsit o nouă ţintă: a pariat împotriva ETF-ului ARK Innovation lansat de celebra Cathie Wood

Michael Burry, investitorul care a pariat împotriva...

Autor: Alex Ciutacu

21.08.2021, 18:00 11174

Michael Burry pariază împotriva ETF-ului ARK Innovation lansat de celebra investitoare Cathie Wood, potrivit Bloomberg. 

Astfel, investitorul care a anticipat criza imobiliară din 2008 şi a câştigat sute de milioane de dolari după ce a pariat împotriva pieţei, şi-a găsit o nouă ţintă. 

Fondul lui Burry – Scion Asset Management – a deschis în al doilea trimestru o poziţie de tip put împotriva a 235.500 de acţiuni ale ETF-ului ARK Innovation, conform unor informaţii care au ieşit la iveală la începutul săptămânii. Valoarea poziţiei sale se ridică la 31 de milioane de dolari. 

ETF-ul lansat de Cathie Wood, precum şi firma sa ARK Investment Management, au reuşit să atragă miliarde de dolari de la investitori în utimul an, după ce pariurile sale cu specific în zona de tehnologie au reuşit să bată piaţă în 2020. 

Cu toate acestea, Wood şi ARK Investment nu prea reuşesc să-şi menţină performanţele, în contextul în care au apărut îngrijorări cu privire la preţurile unor acţiuni, dar şi cu privire la inflaţia în creştere. 

Michael Burry lansează de câteva luni avertismente referitoare la evaluările nesustenabile din piaţă. În iunie, el a avertizat că investitorii de retail ar putea fi atraşi în „mama tuturor crahurilor”, prin pariurile pe care le plasează în criptomonede şi în aşa-numitele „meme stocks”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO