Business Internaţional

Monica Niculescu s-a calificat în optimi la dublu în cadrul turneului de tenis de la Cincinnati

Monica Niculescu s-a calificat în optimi la dublu în...

Autor: Andrei Ionascu

16.08.2016, 17:18 53

Partida a durat o oră şi 31 de minute. În primul set, King şi Niculescu au condus cu 5-2, chinezoaicele au revenit şi au egalat la 5, dar au cedat în tiebreak. În actul secund, Vania şi Monica au debutat cu un break şi au jucat impecabil la serviciu până la final, nu au oferit nicio oportunitate adversarelor.

În următorul tur de la Cincinnati, perechea Monica Niculescu/Vania King va juca împotriva principalelor favorite la câştigarea turneului, franţuzoaicele Caroline Garcia/Kristina Mladenovic. Garcia şi Mladenovic au câştigat patru turnee în acest an, toate pe zgură, printre care şi cel de Mare Şlem de la Roland Garros.

Monica Niculescu (28 de ani) se află la cea mai bună clasare din carieră la dublu, locul 16 WTA. Partenera ei se află pe poziţia a 29-a în lume. Cele două au câştigat turneul de la Shenzhen (China), pe hard, la începutul acestui an.

Pentru accederea în optimile turneului american, Niculescu şi King şi-au asigurat 105 puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 9.415 de dolari.

În competiţia de simplu, Niculescu a ratat calificarea pe tabloul principal la Cincinnati, fiind eliminată de către sportiva japoneză Kurumi Nara (poziţia 88 WTA), scor 6-7 (6), 3-6.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels