Business Internaţional

Nimeni nu rămâne în urmă: Germania anunţă un fond de 50 miliarde euro prin care ajută businessurile mici şi pe cei 5 milioane de muzicieni, fotografi, artişti şi alţi liber profesionişti

Nimeni nu rămâne în urmă: Germania anunţă un fond...

Autor: Alex Ciutacu

19.03.2020, 14:07 727

Guvernul german înfiinţează un fond de 50 miliarde euro pentru a ajuta businessurile mici şi liber profesioniştii din ţară să supravieţuiască crizei coronavirus, potrivit FT.

Detaliile legate de fond au fost prezentate de publicaţia germană Der Spiegel şi de agenţia de presă germană DPA.

Spiegel notează că 10 miliarde de euro din fond vor fi oferite sub forma unor granturi directe, în timp ce alte 30 de miliarde de euro vor fi oferite sub forma unor împrumuturi.

Tot din acest buget de 50 miliarde euro, Germania îi va ajuta pe cei 5 milioane de liber profesionişti şi freelanceri – muzicieni, fotografi, artişti, translatori şi bone – întrucât mulţi dintre ei au suferit pierderi dramatice la nivelul veniturilor din cauza pandemiei Covid-19.

Răspândirea virusului a devastat industria creativă din Germania, în contextul în care târgurile, concertele şi evenimentele culturale au fost anulate.

Propuenrea vine la câteva zile după ce nemţii au anunţat ajutor nelimitate pentru companiile afectate de epidemie – care va fi pus la dispoziţia firmelor sub formă de împrumuturi acordate de banca de dezvoltare a ţării, KfW.

Cu 13.083 de cazuri, 113 oameni vindecaţi şi 31 de morţi, Germania este a 5-a cea mai afecată ţară din lume.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO