Business Internaţional

Noi măsuri în SUA: Trump extinde interdicţia de călătorie şi pentru Marea Britanie şi Irlanda şi vrea să reducă turismul interstatal

Noi măsuri în SUA: Trump extinde interdicţia de...

Autor: Alex Ciutacu

14.03.2020, 20:52 934

SUA va adăuga Marea Britanie şi Irlanda pe lista ţărilor pentru care graniţele nu sunt deschise pentru 30 de zile, cel puţin, a anunţat preşedintele Donald Trump, sâmbătă, încurajând poporul american să nu călătorească dacă nu este absolut necesar.

Trump a anunţat săptămâna aceasta că cetăţenii străini care au circulat în ultimele două săptămâni prin oricare dintre cele 26 de ţări europene afectate – membre ale spaţiului Schengen – nu are voie să intre în SUA pentru 30 de zile.

Vicepreşedintele american Mike Pence a spus că regulile vor intra în vigoare luni la miezul noţii.

Liniile aeriene au încercat să îşi reducă zborurile pe fondul pandemiei, întrucât au fost aplicate restricţii de călătorie fără precedent pe timp de pace în mai multe state din lume.

În cadrul discursului, Trump a spus că ia în calcul mai multe restricţii de călătorie, inclusiv pentru călătoriile interstatale în SUA.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO