Business Internaţional

O mişcare extremistă a depăşit aşteptările în alegerile din oraşul german Dresda

O mişcare extremistă a depăşit aşteptările în...

Autor: CătăIina Apostoiu

09.06.2015, 00:00 651

Mişcarea de extremă-dreapta şi antiislam Pegida a obţinut un scor peste aşteptări în alegerile pentru primăria oraşului est-german Dresda, câştigând aproape 10% din voturi, scrie The Guardian.

La primul scrutin, Tatiana Festerling, candidata mişcării, a ieşit pe locul patru, cu 9,6% din voturi, un rezultat peste aşteptări pentru un grup ale cărui manifestaţii săptămânale au scăzut constant în intensitate. Fondat la sfârşitul anului trecut, grupul a fost de asemenea slăbit de o serie de conflicte interne.

Singurul sondaj realizat înaintea alegerilor anticipa că grupul va câştiga doar 1-2% din voturi. Cel mai bun rezultat în prima rundă a alegerilor pentru primăria Dresda a fost obţinut de Eva-Maria Stange, candi­datul comun al social-democraţilor, ecologiştilor şi grupului de extremă - stânga Linke, aceasta fiind urmată de candidatul democraţilor liberi cu 31,7% din voturi. O a doua rundă urmează a fi organizată pe 5 iulie, niciunul dintre candidaţi nereuşind să obţină o majoritate absolută. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO