Business Internaţional

Oficialii Europei merg la Dublin. Guvernul irlandez, tot mai aproape de acceptarea ideei salvării

Autor: Adrian Voicu

18.11.2010, 10:38 12

Oficiali ai Uniunii Europene şi Fondului Monetar Internaţional(FMI) au zburat astăzi la Dublin, guvernul irlandez fiind tot maiaproape de ideea de a accepta apelul la fondul de urgenţă pentrua-şi revigora finanţele şi sistemul bancar, informează Bloomberg.

Guvernul va avea discuţii cu UE, FMI şi BCE "timp de mai multezile", a declarat ieri un purtător al ministerului de Finanţe.

Discuţiile vor avea loc între banca centrală irlandeză, agenţiade bonduri a Irlandei şi Ministerul de Finanţe, nefiind plănuitănicio conferinţă de presă astăzi.

Deşi Comisarul European Olli Rehn a indicat miercuri cădiscuţiile se vor centra pe sistemul financiar, banca centrală aanunţat că va lua în considerare şi eventuali paşi pentru"îmbunătăţirea încrederii din piaţă" în "finanţele guvernului".Premierul Brian Cowen a declarat că guvernul nu are nicio problemăde lichiditate până la mijlocul lui 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO