Business Internaţional

Pandemia de coronavirus a distrus industria turismului din Paris: „Nu sunt sigur că oamenii ar veni, nici dacă am oferi camere pentru un euro”

Pandemia de coronavirus a distrus industria turismului...

Autor: Eduard Ivanovici

15.03.2020, 20:50 702

Hotelurile şi restaurantele din Paris au fost afectate extrem de dur de răspândirea gripei chineze, care a infectat 2.300 de persoane în Franţa, fiind înregistrate 48 de decese. Au fost afectate în special călătoriile de afaceri şi au fost anulate evenimente majore, incluzând Târgul Internaţional de Turism şi Târgul de Carte din Paris, potrivit Rappler.

Interdicţia de călătorie în Statele Unite impusă de preşedintele Donald Trump pentru cele 26 de ţări din Spaţiul Schengen nu va face decât să accentueze efectele negative pe care le exercită virusul asupra industriei de turism din Franţa.

Parisul şi regiunea înconjurătoare – Ile-de-France – au înregistrat 50 de milioane de turişti care au cheltuit 22 de miliarde de euro în 2019, conform comitetului regional de turism.

Ultimele evenimente vin într-o perioadă în care mediul de business din Paris, unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume, a fost afectat în mod constant de grevele declanşate de reformele preşedintelui Macron, după ce ţara s-a confruntat luni întregi cu protestele „Vestelor Galbene”.

 „În ciuda faptului că am înjumătăţit preţurile... nu am înregistrat creşteri ale rezervărilor. Nu sunt sigur că oamenii ar veni, nici dacă am oferi camere pentru un euro”, a declarat pentru Agence France-Presse un manager de hotel de patru stele din Paris, adăugând că rezervările pentru luna martie au scăzut până în prezent cu 30-40%.

Săptămâna acesta, ministrul de finanţe francez, Bruno Le Maire, a declarat că epidemia de coronavirus, clasată ulterior de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept pandemie, va avea un impact „sever” asupra economiei.

„În fiecare zi, vin tot mai puţin oameni. Pe 9 martie 2019, am înregistrat vânzări de 911 euro, iar pe 9 martie anul acesta abia am făcut 177 de euro”, spune un manager de magazin de suveniruri din capitala franceză.

Cu toate acestea, există persoane care găsesc avantaje în situaţia actuală.

„Este mult mai puţin aglomerat şi este cumva mai uşor să ne mişcăm şi să vizităm muzeele. Sunt mult mai puţine cozi, mai ales la Luvru”, a declarat pentru Rappler un turist britanic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO