Business Internaţional

Panică la rezervoare: Şoferii britanici au format cozi interminabile la pompe în urma unui anunţ alarmant al guvernului

no title

Autor: Paul Comsa

29.03.2012, 17:04 1518

Şoferii britanici au luat cu asalt benzinăriile după ce guvernul de la Londra i-a sfătuit să-şi facă rezerve de combustibili "chiar şi în canistre" pentru a nu rămâne cu rezervorul gol de Paşte, scrie The Independent.

La scurt timp de la anunţul alarmant al executivului britanic, şoferii cuprinşi de panică au început o cursă contra-cronometru pentru alimentarea cu benzină. Cererea a fost atât de mare încât unele staţii de benzină s-au închis temporar, iar poliţia a dat asigurări oficiale că nu există probleme de aprovizionare cu petrol în ţară.

Aceasta nu a împiedicat însă o creştere fără precedent a vânzărilor de carburanţi, de peste 80% pentru benzină şi de peste 40% pentru motorină comparativ cu zilele precedente, conform datelor Asociaţiei retailerilor din petrol care reprezintă 5.500 de unităţi din Marea Britanie. La aceasta s-a adăugat şi o creştere a cererii pentru canistre de petrol, după ce populaţia panicată a urmat întocmai anunţul unui ministru din cabinetul premierului David Cameron.

Guvernul de la Londra a anunţat că o grevă a distribuitorilor de produse petroliere este iminentă la începutul lunii aprilie şi i-a sfătuit pe conducătorii auto să-şi facă provizii de carburanţi. Totodată, premierul David Cameron a cerut ca depozitele armatei să fie umplute cu combustibili pentru a preîntâmpina o eventuală criză.

"Se pare că acest guvern vrea să creeze o criză fără a avea niciun motiv", apreciază Brian Madderson, preşedintele Federaţiei companiilor din industria petrolului.

De asemenea, un reprezentant al Asociaţiei retailerilor din petrol a atacat guvernul pentru răspândirea unor zvonuri alarmante şi l-a acuzat de incompetenţă.

"Este exact ce nu ne-am dorit - o panică generală. Acum avem probleme de aprovizionare din cauza umplerii rezervoarelor şi a canistrelor care au condus la cozi imense şi probleme la staţiile de benzină", explică el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO