Business Internaţional

Parmalat a obtinut 7,5 mld. euro in justitie

07.04.2006, 00:00 13

Curtea Constitutionala de Justitie a Italiei a dat castig de cauza companiei Parmalat impotriva creditorilor acesteia, care trebuie sa plateasca daune in valoare de 7,5 mld. euro, precizeaza BBC News.

Compania a dat in judecata mai multe banci pentru faptul ca, desi stiau de situatia financiara precara a Parmalat, au continuat sa castige bani din comisioane.

Conform legislatiei italiene, companiile pot avea acces la banii din conturile proprii inainte de a declara faliment, daca bancile stiu ca respectiva companie se afla intr-o situatie financiara precara. Desi Parmalat avea datorii care se ridicau la 14 mld. euro in 2003, aceasta nu a declarat faliment, ci a fost pusa sub administratie speciala.

Bancile au pus la indoiala legalitatea aplicarii acestei reguli italiene in cazul Parmalat, sustinand ca aplicativitatea ei a avut loc dupa falimentul Parmalat.

Curtea Constitutionala italiana a decis ca nu exista argumente impotriva legalitatii acuzatiilor reprezentantilor Parmalat.

Parmalat mai are un proces pe rol prin care solicita despagubiri de 13 mld. euro, pretinzand ca bancile creditoare - printre care Citigroup, Union Bank of Switzerland, Deutshe Bank si Morgan Stanley - au agravat insolvabilitatea companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO