Business Internaţional

Piaţa auto din Ungaria îşi revine după 27 de luni de scădere

03.08.2010, 23:06 21

Un număr total de 4.359 de autoturisme noi au fost înmatriculateîn Ungaria în luna iulie, indicând o creştere surprinzătoare de19,2% în termeni anuali, potrivit Portfolio.hu.

Aceasta este prima dată când vânzările de autovehicule noi auavansat pe bază anuală din aprilie 2008. Conform datelor Datahouse,înmatriculările de autovehicule noi înregistraseră o scădere anualăde 25,5% în luna iunie. În perioada ianuarie-mai, vânzările auto auscăzut în Ungaria cu 46% în termeni anuali. În România scăderea afost de 49%.

Piaţa auto a Ungariei a atins un nivel extrem de scăzut în ceade-a doua jumătate a anului trecut şi în primele luni ale acestuian. Unul din factorii care au determinat creşterea pieţei a fostreprezentat de înlocuirea şi extinderea flotelor auto alecompaniilor.

În ultimele cinci luni, vânzările s-au menţinut stabile laaproximativ 4.000 de unităţi pe lună, cu mult sub nivelul de 15.000de autovehicule noi înmatriculate în fiecare lună înaintea dedeclanşarea crizei financiare.

În perioada ianuarie-iulie, un număr total de 25.897 deautoturisme noi au fost înmatriculate în Ungaria, corespunzând unuideclin anual de 40,4%.

Volkswagen a fost lider de piaţă luna trecută cu 620 dinmodelele sale vândute pe piaţa ungară. Astfel, cota de piaţă a VWs-a ridicat la 14,2%. Ford, lider din punct de vedere al vânzărilorpe iunie, a coborât pe locul patru. Opel a ocupat poziţia a doua,iar pe locul trei s-a situat Skoda, conform datelor Datahouse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24