Business Internaţional

Povestea fostei şefe de la Guardian, care a reuşit să transforme compania aeriană Easy Jet într-o ”maşinărie de făcut bani” în numai patru ani

Povestea fostei şefe de la Guardian, care a reuşit să...

Autor: Greta Bogdan

21.06.2015, 11:47 1023

Carolyn McCall, fosta şefă a grupului media Guardian, a reuşit să dubleze profitul companiei aeriene Easy Jet în ultimii patru ani şi să o aducă pe locul doi în topul afacerilor de profil, scrie Fortune.

De obicei, companiile aeriene nu reprezintă o afacere profitabilă pentru un investitor, după cum nici prezenţa femeilor în funcţiile de conducere ale acestor companii nu este des întâlnită. Carolyn distruge însă aceste mituri.

Potrivit publicaţiei New York Times, “EasyJet a înregistrat profituri anuale record în ultimii patru ani, aproape dublu faţă de ceea ce înregistrase până acum. Venitul net pentru anul 2014 a ajuns de la 450 de milioane de lire sterline sau la aproximativ 690 de milioane de dolari, la peste 4,5 miliarde de lire sterline”.

Fosta şefă a grupului Guardian spune că experienţa acumulată în media o ajută foarte mult în actuala sa carieră, întrucât acum are abilităţiile unui adevărat lider şi poate coordona fără probleme o echipă atât de numeroasă, precum cea de la Easy Jet.

Un profil publicat în topurile New York Times o portretizează pe McCall ca fosta şefă a unui grup de presă care, în mai puţin de cinci ani, a cumpărat compania low-cost EasyJet şi a transformat-o într-o adevărată maşinărie de produs bani.

McCall a ajuns la aceste rezultate prin menţinerea preţurilor scăzute pentru clienţii care călătoresc constant cu această companie. Chris Tarry, consultant de aviaţie în Marea Britanie, a declarat în publicaţia Times: “Pentru a obţine câştiguri mari, trebuie să ai în vedere o strategie de revizuire a preţurilor”.

EasyJet este al doilea mare operator aerian low-cost din Europa. Compania efectuează zboruri interne şi international de peste 290 rute între 78 de oraşe europene.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO