Business Internaţional

Premierul Italiei, comparat cu Nicolae Ceauşescu

Premierul Italiei, comparat cu Nicolae Ceauşescu

Autor: Mihai Draghici

08.05.2015, 12:16 678

Umoristul genovez a ironizat, în emisiunea DiMartedi, difuzată la postul tv LA7, politicile premierului de centru-stânga, oprindu-se inclusiv asupra legii electorale Italicum, pe care Guvernul Renzi şi-a asumat răspunderea şi a primit încrederea Parlamentului săptămâna trecută.

"După zece ani, Matteo Renzi a reuşit adoptarea unei legi electorale care prevede oferirea tuturor puterilor primului-ministru. Nici măcar Ceauşescu, dacă aţi auzit vreodată de el, nu a fãcut o astfel de lege", a spus Maurizio Crozza.

Noua lege electorală italiană (Italicum) prevede un sistem de vot proporţional, avantaje pentru majoritatea parlamentară, un prag electoral de 3 la sută (şi redistribuirea voturilor partidelor care nu îl depăşesc), modificarea circumscripţiilor electorale şi două tururi de scrutin. Legea, care a atras numeroase critici, în special din partea partidelor mici, va intra în vigoare la 1 iulie 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO