Business Internaţional

Prietenul celui de-al doilea jurnalist american decapitat în Irak îl provoacă pe liderul grupării teroriste la o dezbatere despre Islam

Prietenul celui de-al doilea jurnalist american decapitat...

Autor: Luciana Georgescu

04.09.2014, 11:36 1689

Un prieten apropiat al lui Steven Sotloff, al doilea jurnalist american decapitat de ISIS, l-a provocat pe şeful grupării teroriste la o dezbatere pe tema islamismului, scrie ABC News.

“Am un mesaj pentru Abu Bakr al-Baghdadi”, a spus Barak Barfi, prietenul lui Sotloff şi purtătorul de cuvânt al familiei în faţa camerelor de filmat ale unei televiziuni arabe. “Ai spus că Ramadanul reprezintă o lună încărcată de milă, dar unde este mila ta? Vorbeşti despre islam şi cartea sfântă Coranul, însă cunosc semnificaţia versurilor din Coran”, a mai adăugat Barfi.

Prietenul lui Sotloff a citat apoi un vers din cartea sfântă a islamului care face referire la dispreţul lui Dumnezeu pentru asupritori.

“Abu Bakr sunt pregătit să purtăm o dezbatere. Mă adresez cu gânduri de pace, nu am o sabie în mână şi sunt pregătit pentru răspunsurile tale”, a mai spus Sotloff.

Provocarea lui Barfi pentru al-Baghdadi a venit după citirea primei afirmaţii a familiei lui Sotloff de la confirmarea oficială a decesului de către autorităţile americane. Jurnalistul a fost decapitat în timpul unei înregistrări video de către un membrul al grupării ISIS.

“Nu vom permite duşmanilor să ne ţină ostatici cu singura armă pe care o posedă: frica”, a declarat familia jurnalistului.

Barfi şi-a început discursul printr-o adresare către persoanele islamice şi prin aducerea-aminte a respectului lui Sotloff pentru cultura musulmană.

Barfi, cercetător specalizat în cultura islamică şi vorbitor fluent al limbii arabe, a fost responsabil de derularea activităţilor pentru aducerea acasă a jurnalistului dispărut în Siria în august 2013. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO