Business Internaţional

Prima notă de plată pentru economia mondială, după explozia epidemiei cu coronavirus. Cifrele probabile sunt ameţiroare

Prima notă de plată pentru economia mondială, după...

Autor: Business Magazin

14.03.2020, 07:55 548

Epidemia de coronavirus ar putea costa economia globală între 120 şi 160 de miliarde de dolari, de trei-patru ori mai mult decât epidemia de SARS din 2003, scrie Mircea Bozga, partener servicii de audit al riscului la Price Waterhouse Coopers România, într-o analiză remisă MEDIAFAX.

„Efectul virusului asupra economiei globale este dificil de estimat în prezent. Însă, economiştii care au evaluat că epidemia SARS a costat în jur de 40 de miliarde dolari, preconizează că virusul Covid-19 ar putea costa de trei sau patru ori mai mult", spune Mircea Bozga.

Criza COVID-19 LIVE TEXT: Sâmbătă, 14 martie, a 18-a zi de coronavirus în România. Ce se întâmplă în ţară şi în străinătate, actualizare la minut  

Măsurile dispuse pentru stoparea răspândirii coronavirusului în Italia şi China, care presupun închiderea activităţilor economice şi sociale în sens larg, ar putea duce mai multe economii asiatice şi europene în recesiune în prima jumătate a acestui an.

Fondul Monetar Internaţional şi-a redus estimările de creştere globală, iar Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică a preconizat o reducere la jumătate a creşterii globale din cauza virusului.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO