Business Internaţional

Primele teste clinice pentru un vaccin anticoronavirus au început în SUA

Primele teste clinice pentru un vaccin anticoronavirus au...

Autor: Mihai Draghici

16.03.2020, 20:24 205

Primele teste clinice pentru un potenţial vaccin anticoronavirus au început luni în Statele Unite, anunţă autorităţile americane.

Primele teste clinice pentru un potenţial vaccin anti-Covid-19 au început în oraşul american Seattle, a comunicat luni Instiutul Naţional american pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID), citat de postul CNBC şi de cotidianul Le Figaro.

"Testele clinice vor include participarea a 45 de adulţi voluntari cu stare de sănătate bună, având vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani. Testele vor dura şase săptămâni. Primul participant a primit vaccinul experimental luni", a precizat instituţia.

Găsirea unui "vaccin sigur şi eficient" pentru prevenirea infecţiilor cu noul coronavirus reprezintă o "urgenţă prioritară în materie de sănătate publică", a declarat dr. Anthony Fauci, directorul Instiutul Naţional american pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO