Business Internaţional

Primii vaccinaţi: Marea Britanie începe astăzi distribuţia vaccinului împotriva Covid-19, dar vrea să testeze simultan şi vaccinul de la AstraZeneca

Margaret Keenan, 90 ani, a fost primul pacient din Marea Britanie vaccinat împotriva Covid-19

Margaret Keenan, 90 ani, a fost primul pacient din Marea Britanie vaccinat împotriva Covid-19

Autor: Alex Ciutacu

08.12.2020, 09:41 148

Pe măsură ce va începe primul val de imunizare a populaţiei împotriva Covid-19 prin intermediul vaccinului Pfizer, Marea Britanie plănuieşte să îi testeze eficienţa şi efectele simultan cu vaccinul care va fi livrat de AstraZeneca, potrivit Bloomberg.

Studiile care vor analiza dacă utilizarea simultană a celor două seruri este mai eficientă vor începe în 2021, conform Grupului de Lucru responsabil de Vaccinare format pentru Marea Britanie.

Grupul de Lucru a scos la iveală planurile pe care le are pentru campania de vaccinare şi a publicat un raport pentru a prezenta rezultatele obţinute până acum. Astfel, Marea Britanie şi-a rezervat circa 357 de milioane de doze de vaccin de la şapte producători şi a discutat despre investiţii în trei facilităţi de producţie pentru a extinde capacitatea de producţie a ţării.

Marea Britanie va începe astăzi să administreze populaţiei doze dezvoltate de americanii de la Pfizer în parteneriat cu nemţii de la BioNTech, ceea ce marchează primele vaccinuri administrate într-o ţară vestică. Provocarea logistică masivă de a vaccina o populaţie de 67 de milioane de oameni va fi abordată printr-o strategie gândită pe 50 de spitale.

Aprobarea pentru vaccinul dezvoltat de AstraZeneca în parteneriat cu Universitatea din Oxford ar putea veni chiar până la finalul anului. O astfel de evoluţie ar pregăti terenul pentru o suită de teste combinate, care ar putea implica o doză iniţială de la un producător şi o a doua doză de la celălalt producător

„Discutăm de studii de dimensiuni relativ mici. Le vom realiza doar cu vaccinuri care primesc aprobarea”, a declarat Clive Dix, vicepreşedinte al Grupului de Lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO