Business Internaţional

Rezultatele financiare ale Siemens, afectate de restructurari

01.05.2008, 20:22 21

Oficialii conglomeratului german Siemens au declarat ca profitul aferent celui de-al doilea trimestru va fi afectat semnificativ de procesul de restructurare demarat in cadrul diviziilor de transport si energie electrica, scrie Bloomberg.
Compania a fost nevoita sa-si revizuiasca proiectele majore din cadrul celor doua divizii dupa ce o ancheta interna a stabilit ca exista nereguli in cataloagele de comenzi ale acestora. Neregulile gasite in documentatia celor doua divizii au condus la scaderea valorii actiunilor Siemens cu 17%
intr-o singura sedinta de tranzactionare.
Profitul net aferent trimestrului incheiat pe 31 martie a coborat pana la 384 mil. euro, fata de 1,2 mld. euro cat s-a inregistrat in perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, vanzarile au crescut cu 0,5%, pana la 18,09 mld. euro.
Costurile restructurarii se ridica la 857 mil. euro, potrivit reprezentantilor Siemens, aproape 560 mil. euro din costurile totale ale procesului de restructurare provenind din intarzieri ale livrarilor si cresterea preturilor la materiile prime in cadrul diviziei de generare de electricitate.
Conglomeratul a demarat procesul de restructurare cu scopul de a reduce costurile pe termen lung si a putea face fata in continuare rivalilor de la General Electric, ABB sau Schneider. In acelasi timp, oficialii Siemens au declarat ca vanzarea diviziei de comunicatii va aduce "pierderi substantiale" companiei si au decis disponibilizarea a 6.800 de angajati.
Incepand cu noiembrie 2006, compania s-a confruntat cu acuzatii de dare de mita in schimbul castigarii unor licitatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO