Business Internaţional

Rod Temperton, cel care a compus hit-urile lui Michael Jackson „Thriller" şi „Rock With You", a murit

Rod Temperton, cel care a compus hit-urile lui Michael...

Autor: Mediafax

05.10.2016, 15:42 168

Rod Temperton, unul dintre cei mai de succes compozitori britanici de muzică pop din toate timpurile, a murit la vârsta de 66 de ani după o luptă de scurtă durată cu cancerul.

Talentatul compozitor a compus muzica hit-urilor lui Michael Jackson “Off the Wall,” “Rock With You,” “Thriller,” “Baby Be Mine”, “Burn This Disco Out” şi “The Lady in My Life”.

Albumul Thriller s-a vândut în peste 30 de milioane de copii în SUA şi continuă să fie vândut în peste 100.000 de exemplare anual.

Temperton a mai compus melodii pentru Anita Baker, Aretha Franklin, The Brothers Johnson, George Benson, Herbie Hancock, James Ingram, Michael McDonald şi Quincy Jones — alături de care Temperton a scris muzica albumului solo "The Dude".

Primul hit al lui Temperton a venit în calitate de cofondator şi pianist al trupei funk/disco Heatwave, pentru care a scris o serie de single-uri inclusiv celebrul "Boogie Nights".

Moartea lui Rod Temperton a fost anunţată miercuri, de Jon Platt, preşedintele şi directorul executiv al casei de discuri Warner/Chappell: “Rod Temperton, compozitor şi muzician britanic, a murit săptămâna trecută la vârsta de 66 de ani în Londra după o scurtă şi intensă luptă cu cancerul. Înmormântarea sa a fost una privată. Era cunoscut ca Omul Invizibil. El a fost compozitorul unor cântece de succes precum “Thriller”, “Off The Wall”, “Rock With You”, “Give Me The Night”, “Sweet Freedom”, “Always & Forever” şi “Boogie Nights”, a declarat Platt.

“Familia sa este devastată şi a solicitat respectarea intimităţii la acest moment trist”, a mai spus Platt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO