Business Internaţional

Rusia a devenit membru al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, după două decenii de negocieri

Autor: Anca Dumitrescu

22.08.2012, 16:51 123

Putin a revenit la Kremlin în luna mai pentru un al treilea mandat, cu obiectivul unei creşteri anuale a PIB de circa 6%, care să transforme economia de 1.900 de miliarde de dolari într-una din primele cinci din lume, în funcţie de puterea de cumpărare.

Preşedintele susţine totodată creşterea rolului Rusiei şi al altor naţiuni emergente mari în economia mondială, afirmând că ţările mai bogate nu au reuşit să rezolve criza datoriilor.

Rusia, care va deţine anul viitor preşedinţia prin rotaţie a G20, a fost cea mai mare economie din afara OMC şi a solicitat intrarea în organizaţie în iunie 1993.

Putin vrea să obţină termeni mai favorabili pentru companiile din ţară, atragerea de capital străin şi diversificarea economiei Rusiei, cel mai mare exportator de energie la nivel mondial.

Intrarea Rusiei în OMC marchează cel mai mare pas către liberalizarea comerţului de la aderarea Chinei, în urmă cu zece ani, conform Băncii Mondiale (BM), care estimează că membrii organizaţiei realizează 97% din comerţul mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO