Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

07.04.2011, 23:33 19

Guvernul ungar nu va renunţa la planul dereducere a subvenţiilor pentru medicamente cu 120 mld. forinţi (460mil. euro) în 2013, a anunţat ministrul ungar al economiei citat deDow Jones Newswires.

Numărul de ofertanţi pentru Polkomtel ascăzut la cinci de la şapte, în condiţiile în care proprietariiîncearcă să obţină mai mult de 5 miliarde de dolari pentru a douamare companie de telefonie mobilă a Poloniei, scrieBloomberg.

Ungaria nu ar trebui să se amestece înacordurile de creditare pe care persoanele individuale le au cubăncile, a declarat Andreas Treichl, preşedintele Erste, citat dePortfolio.hu, comentând pe marginea planului guvernului ungar dea-i ajuta pe deţinătorii de credite în valută cu probleme.

Polonia ar putea adopta moneda euro mai rapiddecât se aştepta anterior, potrivit unui raport al ministeruluipolonez de finanţe citat de Warsaw Business Journal. Astfel, datatrecerii la euro ar putea fi 2019 în loc de 2020.

Retailerul american din domeniul jucăriilorToys'R'Us intenţionează să pătrundă pe piaţa jucăriilor dinPolonia, piaţă estimată la 2 mld. zloţi (500 mil. euro), scrieWarsaw Business Journal. Retailerul vrea să deschidă primul magazindin Polonia în acest an.

Microsoft şi Toyota au anunţat planuri decolaborare pentru implementarea de servicii de internet peautovehiculele Toyota, scrie BBC News.

Propusa fuziune dintre NYSE Euronext şi Nasdaqar putea fi blocată de autorităţi, scrie agenţia de presă ThomsonReuters, citând o sursă apropiată NYSE. Sursa a mai sugerat căboardul NYSE ar putea respinge oferta Nasdaq.

Banca Japoniei va oferi credite pe un an învaloare de 12 miliarde de dolari companiilor afectate de cutremurulcare a devastat ţara luna trecută, scrie Bloomberg.

SUA şi Italia iau în considerare posibilitateaînarmării forţelor de opoziţie din Libia pentru a grăbiîndepărtarea de la putere a lui Muammar Gadhafi, scrieBloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO