Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Ioana Nita

23.08.2012, 00:01 66

La ordinele premierului Antonis Samaras, statul elen a îngheţat fondurile publice pentru organizaţiile nonguvernamentale (ONG), în încercarea de a reduce risipa resurselor materiale, scrie Kathimerini. Nu se cunoaşte exact câte ONG-uri au primit bani de la stat, însă în urma unei cercetări făcute anul trecut s-a constatat că 6.700 dintre acestea beneficiază de fonduri publice. Unele ONG-uri au cerut timp de ani de zile ca guvernul să creeze un registru central al organizaţiilor pentru a vedea cine primeşte bani şi dacă merită să fie finanţate de contribuabili. În urma unei anchete desfăşurate anul trecut privind lipsa transparenţei şi gestionarea financiară incorectă a ONG-urilor, viceministrul de externe de atunci, Spyros Kouvelis, a declarat că în 2010 statul a finanţat 528 ONG-uri cu 26 milioane euro.

Comisia de reglementare a valorilor mobiliare din SUA, Securities and Exchange Commission (SEC), a plătit unui informator 50.000 dolari, aceasta fiind prima sumă acordată în cadrul programului iniţiat anul trecut pentru a recompensa persoanele care oferă autorităţilor de reglementare dovezi de fraudare a legii valorilor mobiliare, scrie Bloomberg. Informatorul a ajutat SEC să ducă la bun sfârşit o anchetă în urma căreia s-au dat amenzi de un milion de dolari, potrivit unei declaraţii a Comisiei. Recompensa reprezintă 30% - procentul maxim permis de legea Dodd-Frank privind reforma sistemului financiar şi stabilitatea acestuia în SUA - din cei aproximativ 150.000 dolari strânşi până în prezent din amenzi în cazul respectiv. Programul a fost iniţiat de SEC în august 2011, după ce acesta a fost autorizat în 2010 la revizuirea reglementărilor financiare, în care se specifică faptul că recompensele pot reprezenta între 10 şi 30% din banii colectaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels