Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Foto Shutterstock

Autor: Alexandru Matei

25.07.2011, 00:01 38

Banca italiană UniCredit intenţionează să îşiextindă reţeaua din Ungaria prin deschiderea a 30 de noi sucursaleîn 2013, după ce expiră taxa suplimentară impusă de guvernsectorului bancar, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Grupul britanic International PersonalFinance (IPF) intenţionează să se listeze pe bursa din Varşoviaanul viitor, scrie Puls Biznesu, citându-l pe directorul executivJohn Harnett. IPF ar putea debuta pe bursa din Varşovia în apriliesau mai.

Ungaria ar putea vinde o parte din participaţiade 21,2% pe care o deţine în cadrul companiei petroliere Mol încazul în care guvernul va avea nevoie de finanţare, a declaratsecretarul de stat Mihaly Varga, scrie Portfolio. Vânzarea s-arputea concretiza în prima parte a anului 2012. În mai, Ungaria acumpărat acţiunile Mol deţinute de compania rusă Surgut pentru 1,88mld. euro.

Datoria publică a Ucrainei a crescut cu 4,1% îniunie, până la un maxim istoric de 60,17 mld. dolari (41,78 mld.euro), scrie Kyiv Post. Datoria publică a crescut cu 10,8% de laînceputul anului şi este de aşteptat să ajungă la 44,2% din PIB lafinalul anului, faţă de 39,6% în 2010.

Producătorul ucrainean de locomotiveLuhanskteplovoz şi compania-mamă din Rusia Transmash au semnat unacord de un mld. dolari pentru a livra 292 de locomotive electricecompaniei feroviare de stat Ukrzaliznytsia până în 2016, scrie KyivPost.

Compania rusă Lukoil va investi 4 mil. dolari(2,78 mil. euro) în construcţia unui parc fotovoltaic lângă oraşulBurgas, scrie Dnevnik. Centrala va fi construită pe o suprafaţă de2,5 hectare şi va avea o capacitate de 1,25 MW. Producţia anuală seva ridica la 1.500 MW.

Agenţia de rating Moody's a urcat ratingulBulgariei cu o treaptă, la Baa2, scrie The Wall Street Journal.Îmbunătăţirea ratingului reflectă succesul planului de consolidarefiscală a ţării şi estimările ca deficitul bugetar să scadă sub 3%din PIB în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO